Френски ябълков флан

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Френски ябълков флан2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 90 г + 90 г самонабухващо
  • масло - 120 г
  • пудра захар - 30 г
  • вода - 2 - 3 с.л. студена
  • За пълнежа
  • кайсиев мармалад - 4 с.л.
  • вода - 2 с.л.
  • лимонов сок - от 1 малък лимон
  • ябълки - 570 г
  • пудра захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Сипете маслото и брашното в купа и разбийте до получаването на трохи. Сипете пудрата захарта и водата, разбийте до получаването на гладко тесто. Разточете тестото до получаването на кръгла форма с диаметър 23-24 см.

Сложете тестото във форма с отлепящо се дъно. За да приготвите пълнежа сварете кипнете водата с мармалада за 2-3 минути, като разбърквате непрекъснато. Оставете да се охлади.

Изстискайте лимоновия сок. Обелете и нарежете на тънки парченца ябълките, поръсете ги със сока, за да не покафенеят. Наредете ябълките върху тестото, поръсете с пудрата захар.

Изпечете флана в загрятата фурна за около 35 минути. Още докато е топъл, го намажете с кайсиевата глазура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: