Френска супа по селски

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
167
15215
05/05/2015
"Да попитаме, как така френската кухня е пълна с такива вкусотии, а французойките - до една елегантни?"
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 429
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширайте нарязаното зеле във вряща вода за 3 минути. Отцедете и го оставете настрана. Загрейте маслото, добавете нарязания бекон и го запържете.

Сипете всички почистени и нарязани зеленчуци (без зелето и картофите) при бекона и задушете за няколко минути. След това сипете зелето и бульона. Кипнете сместа, покрийте и варете супата на слаб огън около 90 минути.

През последните 20 минути добавете нарязаните картофи и ако е необходимо сипете повече вода. Във всяка купа за супа сложете на дъното от хляб. Овкусете супата със сол и черен пипер и сипете върху хляба. Сервирайте веднага.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар