Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Шишчета»Агнешко и пилешко със сос сатай

Агнешко и пилешко със сос сатай

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Агнешко и пилешко със сос сатай1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 225 г
  • агнешко месо - 225 г
  • За маринатата
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 2 скилидки
  • джинджифил - 2.5 см корен
  • соев сос - 4 с.л.
  • кориандър - 1 ч.л. ърна
  • кафява захар - 2 ч.л. тъмна
  • олио - 1 с.л.
  • лайм - 2 с.л. сок
  • За фъстъчения сос
  • кокосово мляко - 300 мл
  • фъстъчено масло - 4 с.л.
  • рибен сос - 1 с.л. тайландски
  • лют червен пипер - 1 с.л.
  • лайм - 1 с.л. сок
  • кафява захар - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото и агнешкото. Пасирайте продуктите за маринатата, разделете я на две и залейте поотделно двата вида месо. Оставете ги да се мариноват в хладилник за поне два часа.

След това ги извадете от маринатата и ги нанижете на шишчета. Запечете шишчетата под загрят грил за 8-10 минути, като при обръщане ги мажете с маринатата.

Междувременно направете фъстъчения сос. Пасирайте кокосовото мляко с фъстъченото масло, рибения сос, сока от лайм, пипера и захарта.

Загрейте сместа за 5 минути, като непрекъснато разбърквате. Накрая овкусете със сол и черен пипер. Сервирайте шишчетата със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: