Агнешко в чаен сос

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Агнешко в чаен сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 800 г
  • сини сливи - 200 г сушени
  • чай - 3 пакетчета черен
  • вода - 300 мл
  • захар - 2 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер - ¼ ч.л. млян
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се кипва и с нея се попарват пакетчетата чай. Оставят се 10 минути. Вадят се пакетчетата, а в чая се добавят сините сливи.

Агнешкото се нарязва на малки парченца и се запържва на силен огън пет минути, като непрекъснато се бърка. Месото се вади от тигана, посолява се, поръсва се с черен пипер и се слага на топло място.

В тигана се излива почти всичкия чай, като се оставя само толкова, колкото да покрива сливите. Чаят се смесва със захарта и се вари на слаб огън 10 минути.

Долавя се месото, задушава се под капак 45 минути на бавен огън, добавят се сливите с останалия чай и ястието се задушава още 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: