Френски дантелени палачинки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
24/02/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 587
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето се разбива със захарта, добавя се млякото и сместа се разбива с миксер. Брашното се смесва със солта, ванилията, нишестето и бакпулвера.

Тази смес се добавя към млечната. Тестото се излива в найлонов пакет, който се връзва и единия му края се отрязва, за да се получи малък отвор.

В тиган се загрява олиото и тестото се излива като спирала, за да се получи пълен кръг.

Палачинките се обръщат, за да се изпържат и от другата страна. Палачинките се отцеждат върху хартия, за да се отстрани излишната мазнина. Поръсват се с пудра захар и се сервират.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар