Батати с ябълки

MarianeMariane
Джедай
5611k
Батати с ябълки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • батати - 6 бр. средни
  • канела - 1 ч.л.
  • захар - 155 г
  • масло - 50 г
  • ябълки - 4 бр.
  • масло - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете бататите в предварително загрята на 200 градуса фурна за 45-60 минути. Оставете ги да изстинат, обелете ги и ги нарежете на филийки. Обелете и почистете ябълките. Тях също нарежете на филийки.

Намалете фурната на 180 г и пригответе кръгла тава с диаметър 25 см. Смесете канелата и захарта. Намажете дъното на тавата с масло. Отгоре поставете ред батати, поръсете с малко от канелената захар, масло и ред ябълки. Отгоре отново подправете с канелена захар и масло.

Редувайте до изчерпване на продуктите, като най-горният слой трябва да бъде от ябълки. Залейте с остатъка от маслото, покрийте с алуминиево фолио и печете 15 минути в загрята на 180 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: