Начин на приготвяне
Изпечете бататите в предварително загрята на 200 градуса фурна за 45-60 минути. Оставете ги да изстинат, обелете ги и ги нарежете на филийки. Обелете и почистете ябълките. Тях също нарежете на филийки.
Намалете фурната на 180 г и пригответе кръгла тава с диаметър 25 см. Смесете канелата и захарта. Намажете дъното на тавата с масло. Отгоре поставете ред батати, поръсете с малко от канелената захар, масло и ред ябълки. Отгоре отново подправете с канелена захар и масло.
Редувайте до изчерпване на продуктите, като най-горният слой трябва да бъде от ябълки. Залейте с остатъка от маслото, покрийте с алуминиево фолио и печете 15 минути в загрята на 180 градуса фурна.