Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Пирог»Руски пирог по старинна рецепта

Руски пирог по старинна рецепта

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Руски пирог по старинна рецепта2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • масло - 300 г
  • пудра захар - 150 г
  • яйца - 5 бр. жълтъци
  • за плънката
  • ябълки - 6 бр.
  • бадеми - 50 г филирани
  • захар - 80 г
  • масло - 2 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • портокали - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява, добавя се омекналото масло, пудрата захар и жълтъците. Замесва се тесто и се оставя за 3 часа в хладилника. Бадемите се запичат на сух тиган за 2 минути.

Ябълките се белят и се режат на резени. Слагат се в тиган с 2 супени лъжици масло, поръсват се с 40 грама захар и се готвят 5 минути на бавен огън.

Свалят се от котлона. Тестото се разточва тънко и се слага в тава, намазана с мазнина така, че да се оформят стенички.

Ябълките се разпределят върху тестото и тавата се слага за 10 минути във фурна, загрята на 180 градуса. Вади се от фурната.

Лимонът и портокалът се изцежда, соковете се смесват и с тях се полива пирогът. Поръсва се с останалата захар и с филираните бадеми и се пече още 25 минути. Сервира се топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: