Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Италиански качамак със сушени домати

Италиански качамак със сушени домати

MarianeMariane
Джедай
5611k
Италиански качамак със сушени домати2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 450 г
  • вода - 2 л
  • домати - 6 - 8 бр. сушени
  • сол - 2 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Царевичното брашно и водата се смесват, посоляват се и се разбъркват добре. Сместа се кипва и вари около 5-6 минути на умерен огън, докато качамакът започне да се отделя от стените на съда.

Сваля се от котлона, добавят се сушените домати, нарязани на четвъртинки и се прехвърля в плитка тава, изплакната със студена вода. Разстила се на пласт с дебелина 2 см, покрива се с фолио и се прибира за 12 часа в хладилник.

Качамакът се нарязва на парчета и се запържва за 5-6 минути в загрят зехтин. Поднася се топъл с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: