Френска торта от кестени

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
04/03/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 560
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кестените се сваряват, обелват се, охлаждат се и се смилат. Пет белтъка се разбиват на сняг.

Захарта се смесва с 5 цели яйца, добавят се смлените кестени, ванилията, пет жълтъка, петте разбити на сняг белтъка и брашното.

Получава се тесто, което прилича на пяна. Излива се в тава, постлана с хартия за печене, и се пече 40 минути на 180 градуса.

Вади се, охлажда се и се украсява с бита сметана.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар