Цитрусов сладкиш без печене

20/06/2016
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо189
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сокът на два грейпфрута се изцежда, прецежда се и се сварява със захарта на среден огън до гъст сироп - около 10 минути. Маслото се оставя да омекне. Бисквитите се натрошават на прах и се смесват с маслото. Сместа се слага в ринг за торта и се притиска към дъното.

Оставя се в хладилника за 2 часа. Приготвя се крем, като лешниците се смилат и се смесват със захарта и млякото. Кипват се и се добавя нишестето, размито в малко вода.

Загрява се до сгъстяване, като се бърка непрекъснато. Сваля се от котлона и се охлажда. Със студения крем се покрива блатът. Останалите грейпфрути се обелват и се разделят на резени.

Почистват се от ципите и се редят върху крема. Поливат се със сиропа и се поръсват с шоколадови стърготини. Оставя се за 2 часа в хладилника.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар