Начин на приготвяне
Сокът на два грейпфрута се изцежда, прецежда се и се сварява със захарта на среден огън до гъст сироп - около 10 минути. Маслото се оставя да омекне. Бисквитите се натрошават на прах и се смесват с маслото. Сместа се слага в ринг за торта и се притиска към дъното.
Оставя се в хладилника за 2 часа. Приготвя се крем, като лешниците се смилат и се смесват със захарта и млякото. Кипват се и се добавя нишестето, размито в малко вода.
Загрява се до сгъстяване, като се бърка непрекъснато. Сваля се от котлона и се охлажда. Със студения крем се покрива блатът. Останалите грейпфрути се обелват и се разделят на резени.
Почистват се от ципите и се редят върху крема. Поливат се със сиропа и се поръсват с шоколадови стърготини. Оставя се за 2 часа в хладилника.