Нюрнбергски бисквити

Марина НордМарина НордГотвач2689
03/03/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 202
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бадеми - 250 г
  • карамфил - 1 бр. смлян
  • захар - 130 г
  • масло - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • ром - 1 ч.л.
  • индийско орехче - на върха на ножа
  • канела - 1/2 ч.л.
  • портокалови кори - 120 г захаросани
  • пудра захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бадемите се заливат с вряла вода, подсушават се и се маха ципата. Половината бадеми се смилат на прах, останалата се нарязва на ситно.

Яйцата се разбиват, като по малко се добавя захарта при непрекъснато бъркане. Разбива се до кремообразно състояние. Карамфилът, канелата, индийското орехче и захаросаните портокалови кори се смесват, добавят се смлените и нарязаните бадеми и всичко се добавя към яйчената смес.

Добавя се ромът и се разбърква. В тава, намазана с масло и постлана с хартия за печене, се слага от тестото с лъжица. Бисквитите се пекат 20 минути на 180 градуса.

Приготвя се глазура, като пудрата захар се смесва с 6 супени лъжици гореща вода. Горещите бисквити се поливат с глазурата и се охлаждат.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар