Английски кекс с бира

Марина НордМарина НордНовак1219
01/03/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 948
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разбива със захарта до пяна. Яйцата се разбиват в отделен съд до пяна. Орехите и белият пипер се смилат на прах. Маслената смес се добавя към яйцата. Добавят се орехите и брашното.

Една трета от бирата се отделя, останалата бира се разделя на две. Половината се добавя към брашното заедно със стафидите. Добавя се останалата половина от бирата и стафидите.

Във форма за кекс, намазана с олио, се излива тестото. Пече се 1 час на 160 градуса. Температурата се намалява на 140 градуса и се пече 1 час. Кексът се охлажда във формата и се обръща върху дъска.

С клечка за зъби се правят дупки по цялата повърхност, полива се с останалата бира и се охлажда напълно. Кексът се завива плътно с три слоя хартия за печене, оставя се на студено за 4 часа и се сервира.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар