Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Италиански кифлички с бекон и кашкавал

Италиански кифлички с бекон и кашкавал

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Италиански кифлички с бекон и кашкавал2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • бутертесто - 600 г
  • бекон - 100 г
  • кашкавал - 1 ч.ч. настърган
  • яйца - 2 бр. жълтъци
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се нарязва на тънки резени и се запържва на сух тиган, докато не стане хрупкав. Отцежда се на хартия и след като изстине, се натрошава на малки парченца.

Тестото се разточва на правоъгълник и се поръсва със смес от бекон и настърган кашкавал. Тестото се навива на руло и се нарязва. Така оформените кифлички се слагат в тава, постлана с хартия за печене, на разстояние 4 сантиметра една от друга.

Жълтъците се смесват с 4 супени лъжици вода и с тази смес се мажат страничните ръбове на кифличките. Пекат се 15 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: