Бананов татен

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
4k
02/03/2015
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 091
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява, добавя се бакпулверът, солта и разтопеното масло. Разбърква се и се добавят захарта, яйцето и йогуртът. Меси се гладко тесто. Прави се на топка и се оставя в хладилника за 30 минути.

Приготвя се плънка, като в тава се разтопява маслото на котлон и се добавя маслото. След това се добавя захарта и се загрява на среден огън при непрекъснато бъркане, докато не се образува златист карамел - около 5 минути.

Сваля се от котлона и се оставя да се охлади за 10 минути. Бананите се обелват и се режат на половинки по дължина. Редят се в тавата, като част от бананите се режат на по-къси парчета, за да запълнят тавата.

Тестото се разточва така, че да бъде малко по-голямо от тавата. С него се покриват бананите, като ръбовете на тестото се напъхват под тях. Пече се 30 минути на 200 градуса. Покрива се с кърпа, след като се извади, и се оставя за 5 минути. Обръща се и се сервира.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар