Лангош - унгарска пица

Готвач.бгГотвач.бгНовак
03/03/2015
"Опитайте това интересно предложение за унгарска пица Лангош, ще останете приятно изненадани !"
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции4 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 587
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофа, обелете го и го пюрирайте. Смесете пресятото брашно със солта, пюрето от картофа, добавете маята, захарта и долейте млякото и олиото. Объркайте добре, докато се получи тестото. Прехвърлете в намазнена купа да втаса до удвояване на обема.

Втасалото тесто разделете на 4 еднакви части, оформете ги на овални питки и ги сложете върху набрашнена повърхност да втасат отново за около 20 минути, като ги покриете.

Загрейте олио за пърженето в дълбок тиган. Оформете питки около 20 см диаметър и ги изпържете от двете страни до приятен златист цвят. Извадете ги върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

Още топли ги поръсете със сол, счукан чесън, нарязан ситно и запържен бекон или друг колбас и настърган кашкавал.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар