Начин на приготвяне
Яйцето и захарта се разбиват, постепенно се долива и млякото, добавя се медът, содата и маслото.
Така приготвената смес се слага на котлона да ври на бавен огън до получаването на карамелен цвят.
Докато е още топла, в сместа се добавя брашното и се омесва тесто. Разточват се кори с дебелина 3-4 мм.
Пекат се в предварително загрята фурна на 200°C за около 8-10 мин. или до готовност. За предпочитане е корите да не са повече от 5 бр.
След като изпечем корите, разбиваме заквасената сметана със захарта (на ръка, защото става много течна с миксер).
Докато са още топли корите, редим: кора, крем и поръсваме с орехи, така до изчерпване на корите. По желание може да се добави и сладко от боровинки.
Вече готовата селска торта се фолира и се оставя в хладилника за няколко часа, а най-добре за една нощ.
Френската торта по селски е готова.
Коментари