Мариновани агнешки шишчета

MarianaMariana
Джедай
561
783
2k
06/03/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 535
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете ситна нарязания лук със зехтина, лимоновия сок, горчицата, естрагона и солта. Разбъркайте добре и мариновайте в получената смес агнешкото месо и тиквичките, нарязани на кубчета със страна 2.5 см, както и гъбите.

Оставете продуктите да се мариноват за 12 часа в хладилник, на следващия ден ги извадете от маринатата и ги оставете да се отцедят добре.

Нанижете шишчета, като редувате продуктите до изчерпването им.

Печете шишчетата около 8-10 минути на предварително загрят грил, като непрекъснато ги поливате с маринатата. Свалете ги от грила, когато агнешкото е средно изпечено.

Поднесете ги топли с гарнитура от оризов пилаф или прясна салата по избор.

Чук за месо с брадвичка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар