Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Сладкиш с бисквити и ябълки

Сладкиш с бисквити и ябълки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Сладкиш с бисквити и ябълки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
"Храната трябва да доставя удоволствие не само на небцето, но и на очите, а този сладкиш с бисквити и ябълки е истинска наслада за сетивата"

Необходими Продукти

  • масло - 125 г краве
  • бисквити - 2 пакета чаени
  • ябълки - 4 броя + още 3
  • яйца - 5 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото върху котлон, оттеглете съда и натрошете вътре бисквитите. Добавете 4 броя настъргани ябълки и залейте с разбитите яйца, захар и брашно. Объркайте сместа добре.

В намазнена тава (или хартия за печене) подредете колелца ябълки концентрично, като ги застъпвате. Отгоре излейте сместа и сложете да се изпече в умерена фурна.

Готовият сладкиш се обръща внимателно и се поръсва с пудра захар, след като леко поизстине.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
510
46
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

svetlana hristova
svetlana hristova
Изглежда вкусно
06.04.2014 18:43
Дари
Дари
Малко е обратен реда..Масло,натрошените /или цели/бисквити ябълки,нарязани /или рендосани/ и после това яйчната смес. Задачката на бисквитите, в случая, е да поемат влагата от ябълките.Може и малко по-различна версия:Парче масло 50-60гр се разтопява.Добавя се около 100 гр захар - да се получи карамел леко розов-златист на цвят.Сваляме от котлона и подреждаме красива розетка от обелени, тънко нарязани ябълки.Поръсваме с натрошени бисквити около 100 гр. Заливаме с пандишпанова смес 6 сл брашно, 6 захар,4-6 бр яйца/ според големината.печем на 180 градуса в началото и 160 в края около 40 минути.Като се охлади/за да стегне малко маслото/ се обръща и изяжда.
10.09.2013 21:48
10
2