Начин на приготвяне
Жълтъците и половината от захарта се разбиват до побеляване на висока скорост на миксера. Белтъците и останалата захар се разбиват до твърд сняг.
Смесват се орехите, ванилията, галетата и започват да се прибавят лъжица по лъжица към жълтъците, като се редуват с белтъци. Работи се с шпатула. Тестото се изсипва в тортена форма с диаметър около 24-26 см с подвижно дъно, покрито с хартия за печене.
Пече се на 170 градуса за около 25-30 мин. Повечето време се суши. Оставя се да се охлади.
Крем: Разбива се сметаната с миксер до твърд сняг. Прибавя се Дулсе де лече и внимателно се разбърква с шпатула до еднороден крем.
Върху охладената торта се изсипва горния крем и се изравнява с шпатула. Оставя се на студено да стегне за около 2 часа.
Глазура: загрява се сметаната на огън с бучката масло и начупения шоколад. Сваля се от огъня и се разбърква до пълното стопяване на шоколада. Охладен, но не и студен се изсипва върху крема от Дулсе де лече.
Украсява се по желание с крокан. Тортата се държи на студено.
Източник: Вкусно с Йоли