Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Крокети»Крокети от ориз и гъби

Крокети от ориз и гъби

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Крокети от ориз и гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Крокетите са чудесен повод да се съберете с приятели на по бира"

Необходими Продукти

  • ориз - 250 г
  • гъби - 250 г
  • яйца - 1 бр.
  • зехтин - 100 г
  • галета - 50 г масло
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза в леко подсолена вода. Отделно задушете нарязаните гъбки в маслото.

Смесете сварения ориз и гъбите, поръсете със сол и пипер и оставете за 1 час, докато изстинат и се овкусят.

Оформете с ръце крокети, овалвайте ги в галетата, разбитото яйце и пак в галетата.

Пускайте да се изпържат в силно сгорещен зехтин и след това ги отцеждайте върху кухненска хартия. Може да ги поднесете с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: