Начин на приготвяне
Разтворете желатина в купа със студена вода. Нарежете едно от филетата треска на ситно или го пасирайте.
В тенджера загрейте бульона и добавете нарязаното филе треска. Добавете желатина и разбърквайте, докато се разтвори напълно. Махнете от огъня и сипете сместа в купа, която се слага в хладилник.
Междувременно разбийте добре сметаната. Веднъж щом бульонът се охлади напълно, смесете със сметаната, дивия лук, сол и пипер. Върнете сместа в хладилника и оставете да се охлади 2 часа.
Нарежете останалите филета треска на тънки парчета и върху всяко сложете от охладения мус. Завийте рулца и съхранявайте в хладилник до сервиране. Останалия мус се разпределя в чинийки и се поднася с рулце за украса.