Мус от треска

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Мус от треска1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • желатин - 3 листа
  • треска - 3 филета пушена
  • бульон - 275 мл рибен
  • сметана - 200 мл
  • див лук - 1 с.л. нарязан
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете желатина в купа със студена вода. Нарежете едно от филетата треска на ситно или го пасирайте.

В тенджера загрейте бульона и добавете нарязаното филе треска. Добавете желатина и разбърквайте, докато се разтвори напълно. Махнете от огъня и сипете сместа в купа, която се слага в хладилник.

Междувременно разбийте добре сметаната. Веднъж щом бульонът се охлади напълно, смесете със сметаната, дивия лук, сол и пипер. Върнете сместа в хладилника и оставете да се охлади 2 часа.

Нарежете останалите филета треска на тънки парчета и върху всяко сложете от охладения мус. Завийте рулца и съхранявайте в хладилник до сервиране. Останалия мус се разпределя в чинийки и се поднася с рулце за украса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: