Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Тажин»Тажин с телешко месо

Тажин с телешко месо

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Тажин с телешко месо2 / 2
16/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Екзотична комбинация между телешко месо и ароматни сини сливи с вълшебен вкус и аромат!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г телешки шол
  • лук - 2 глави
  • дафинов лист - 1 бр.
  • канела - 1 пръчка
  • кимион - ½ ч.л. смлян
  • кориандър - ½ ч.л. смлян
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • домати - 400 г
  • моркови - 2 бр.
  • сини сливи - 8 бр. сушени
  • олио - 3 с.л.
  • бульон - 1 кубче телешки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете нарязаното на кубчета телешко месо. Когато се запечата, го извадете и на негово място сложете лука, а след 1-2 минути и подправките.

Запържете до омекване и добавете ситно нарязаните домати. Гответе до изпаряване на водата на доматите.

Прехвърлете месото и лука в тажин, добавете нарязаните на кръгчета моркови и сините сливи. Залейте с 500 мл вряла вода, натрошете телешкия бульон.

Разбъркайте добре и печете около 60 минути на 180 градуса. Отстранете капака и запечете за още 15-20 минути. Поднесете ястието с варен или задушен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: