Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Карфиол с масло

Карфиол с масло

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Карфиол с масло2 / 2
11/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • карфиол - 500 г
  • масло - 2 с.л.
  • галета - 1 - 2 с.л.
  • яйце - 1 бр. твърдо сварено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистеният карфиол се накъсва на цветчета и се накисва в подсолена вода за около 30 минути. След това се изплаква и се вари в подсолена вода до омекване.

Свареният карфиол се отцежда и се прехвърля в чиния за сервиране. Украсява се с нарязаното на кубчета яйце и се залива със смес от сгорещено масло и галета.

Поднася се гореща като гарнитура на месни ястия или самостоятелно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
42
32
20
10
Дай твоята оценка: