Пилешки пържоли на скара

MarianaMarianaДжедай7720
12/03/2015
"Опитайте нашето предложение за Пилешки пържоли на скара и после споделете колко пръста сте си облизали! Ние си облизваме всичките!"
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо41 028
  • Преглеждания за месеца551
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

При готвене на скара на пилешко филе трябва първо да изтъните пържолите. С остър нож правите хоризонтален разрез на филето, така че да се получи една по-голяма пържола или две по-малки.

Всяко от филетата се залива обилно с лимонов сок, поръсва се със соев сос и зехтин и се овкусява с босилек или друга подправка по избор.

Местото се оставя минимум за 30 минути в хладилник, след което се намазва обилно със зехтин и се пече върху предварително загрята скара за 4-6 минути от страна. Важно е първо пържолата добре да се запече и едва след това да се обърне.

Поднесете ароматните пилешки пържоли с гарнитура от свежа салата. По същия начин може да приготвите пилешки пържоли от бут на скара.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ВИЛИ-Виолета Матева
Обичам тези пържолки на скара и често ги приготвям с повод и без повод- вкусотия !
0
0