Пилешки пържоли на скара

MarianeMariane
Джедай
5611k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Опитайте нашето предложение за Пилешки пържоли на скара и после споделете колко пръста сте си облизали! Ние си облизваме всичките!"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 800 г
  • лимони - 2 бр.
  • черен пипер
  • босилек - сух
  • соев сос - 1 с.л. светъл
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

При готвене на скара на пилешко филе трябва първо да изтъните пържолите.

С остър нож правите хоризонтален разрез на филето, така че да се получи една по-голяма пържола или две по-малки.

Всяко от филетата се залива обилно с лимонов сок, поръсва се със соев сос и зехтин и се овкусява с босилек или друга подправка по избор.

Месото се оставя минимум за 30 минути в хладилник, след което се намазва обилно със зехтин и се пече върху предварително загрята скара за 4-6 минути от страна.

Важно е първо пържолата добре да се запече и едва след това да се обърне.

Поднесете ароматните пилешки пържоли на скара с гарнитура от свежа салата.

По същия начин може да приготвите пилешки пържоли от бут на скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Обичам тези пържолки на скара и често ги приготвям с повод и без повод- вкусотия !
28.02.2016 08:24
1
1