Начин на приготвяне
Разтворете маята в хладкото мляко със захарта и добавете солта, 150 мл олио и 3 яйца с 1 белтък. Добавете 1 кг брашно и бъркайте с дървена лъжица. След като сместа се хомогенизира, оставете да втаса за половин час.
Пресейте останалото брашно и в кладенче посредата добавете втасалата смес. Замесете тесто постепенно, докато стане гладко.
От тестото се оформят 8 еднакви топки, от които се разточват кори с дебелина 5 мм. Намажете ги с олио и ги слепете по две.
Навивайте двойките на рула, разполовете ги с нож и ги подреждайте е намазнена много дълбока тава или подходяща тенджера. Сложете питата в незагрята фурна и включете на 250 градуса само отдолу първоначално.
След 80 минути включете да се пече и отгоре за около 5 минути. Извадете готовата пита, намажете я с разбит жълтък с малко вода и я върнете в печката за още няколко минути.