Кюнефе

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
17/03/2018
"Пожелаваме ви успешен и спокоен ден с този неустоимо вкусен сиропиран сладкиш. Турските десерти са световноизвестни, а кюнефето има особено място сред тях"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо253 067
  • Преглеждания за месеца2487
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • кадаиф - 100 г
  • сирене - 100 г моцарела или др. вид незряло сирене
  • масло - 50 г
  • За сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • ванилия - 1 прахче
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Предварително направете захарен сироп от посочените продукти, като финално ароматизирате с ванилия и лимонова кора.

В неголям тиган добре намажете с масло дъното и стените. Натрошете половината кадаиф и хубаво го притиснете към дъното на съда, за да прилепне плътно.

Отгоре накъсайте на малки парченца част от моцарелата или друг вид свежо и неузряло сирене. Добавете малко масло и притиснете внимателно останалия натрошен кадаиф - гледайте да покриете хубаво моцарелата и да я притиснете.

Загрейте на слаба степен котлона и сложете тигана с десерта. След като добие златист загар отдолу, използвайте чиния или друг тиган, за да го обърнете да се изпече и то другата страна. Преди това почистете съда и отново го намажете с масло.

Залейте кюнефето с охладения захарен сироп. отгоре може да поръсите с натрошени ядки - орехи, шамфъстък.

Виж още рецепти за Кадаиф, Кадаиф с орехи, Екмек кадаиф, Млечен кадаиф.

Рейтинг

5 7
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#272118

Това е линка за поръчки
0
0
Потребител#272118
Аз поръчах страхотен суров кадаиф от Чочко.
Поръчах го от сайта и ми го доставиха до вкъщи. Препоръчвам го за тази рецепта
0
0
Потребител#184131
От къде да се снабдя със суров кадаиф?
10
0