Пълнозърнести кроасани

MarianaMarianaДжедай7720
18/03/2015
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 209
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г бяло + 500 г пълнозърнесто
  • вода - 550 мл топла
  • сол - 20 г
  • захар - 100 г
  • мая - 40 г прясна
  • масло - 250 г меко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте двата вида брашно със солта, добавете останалите продукти (без маслото) и замесете меко, еластично тесто. Оставете го 15-20 минути да си почине на топло и горазточете на тънка правоъгълна кора.

Намажете кората с масло, прегънете я не две, отгоре отново намажете с масло, прегънете и повторете до получаването на кубче от тесто, като за процедурата трябва да изразходвате половината масло.

Приберете тестото за 30 минути във фризер, след което го извадеге върху набрашнена повърхност, разточете го отново и повторете процедурата. Отново приберете за 30 минути във фризер.

Разточете тестото, нарежете го на триъгълници и ги завийте с плънка по желание. Подредете ги в предварително намазнена тавичка, оставете ги 20-ина минути да втасат. По желание ги намажете с разбито яйце, поръсете със семена и ги изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар