Задушени патладжани с нахут

MarianaMarianaДжедай7720
19/03/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 420
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута от вечерта в студена вода. Сварете го до омекване за около 30-40, отцедете го и го претрийте между дланите си, за да отделите ципите му.

Патладжаните обелете и нарежете на кубчета, а след това посолете и оставете за около 1 час в гевгир, за да се отцедят от горчивия сок. Изплакнете го от солта и го подсушете с домакинска хартия.

Загрейте зехтина и задушете лука до омекване. Добавете пресования чесън, запържете за 1 минути и добавете сухите подправки. Запържете за 1-2 минути, за да овкусят сместа.

Сложете патладжана, разбъркайте добре, за да се овкуси и покрие с мазнина. Задушете ястието за 5-6 минути и добавете нахута и нарязаните на кубчета домати. Поръсете със сол и черен пипер и гответе още 35 минути под похлупак.

Поднесете ястието върху канапе от задушен ориз и поръсете с пресен магданоз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар