Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Задушени зеленчуци с кашу и къри

Задушени зеленчуци с кашу и къри

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Задушени зеленчуци с кашу и къри1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • зелен фасул - 200 г замразен
  • лук - 1 глава
  • люти чушки - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • джинджифил - 1 щипка на прах
  • кашу - 200 г
  • кокосово мляко - 250 мл консервирано
  • кориандър - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • олио - 6 с.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една супена лъжица олио се загрява в тиган и се запържват семената от кориандър и кимион на среден огън, докато не започнат да се пукат. Добавят се куркумата, джинджифилът и солта и сместа се сваля от котлона след 10 секунди.

Картофите, морковите, чушките и тиквичката се режат на кубчета. Лютата чушка се реже на ситно. Лукът и чесънът се нарязват на дребно. В две супени лъжици олио се запържват лютата чушка, лукът и чесънът за 5 минути на среден огън.

Добавят се запържените подправки, разбърква се и се добавя кашуто. Сместа се загрява на бавен огън 5 минути. Останалото олио се загрява в друг тиган и в него се пържат 5 минути картофите, чушките, морковите, фасулът и тиквичката.

Зеленчуците се прехвърлят към лука с подправките и се поливат с кокосовото мляко. Сместа се загрява на среден огън 15 минути и се сервира гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: