Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Кремсупа с нахут и цвекло

Кремсупа с нахут и цвекло

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Кремсупа с нахут и цвекло2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 2 глави
  • нахут - 4 ч.ч. сварен
  • бульон - 500 мл зеленчуков
  • праз - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • сушени домати - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • босилек - 1 ч.л. нарязан
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се обвива във фолио и се изпича на фурна до омекване. Обелва се и се настъргва на едро.

Доматите се попарват и се обелват. Сушените домати се режат на ситно. Магданозът се реже на едро. Празът се реже на колелца и се запържва за 4 минути в половината зехтин.

Накрая се добавя босилекът и тиганът се сваля от котлона. Цвеклото, нахутът, доматите, празът, чесънът, магданозът и сушените домати се пасират заедно с бульона.

Добавя се солта и супата се излива в тенджера. Добавя се лимоновият сок и супата се загрява на среден огън 5 минути, без да кипва. Добавя се останалият зехтин и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: