Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Кремсупа от цвекло с тиква

Кремсупа от цвекло с тиква

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Кремсупа от цвекло с тиква
Снимка: Храна за Душата
1 / 3с Видео
15/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Есента идва с аромат на тиквена кремсупа в свеж и наситен цвят"

Необходими Продукти

  • тиква - 300 г
  • цвекло - 2 глави
  • лук - 1/2 глава
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • зеленчуков бульон - 500 мл
  • заквасена сметана - 50 мл
  • готварска сметана - 50 мл
  • розмарин - 2 - 3 стръка
  • мащерка - 2 - 3 стръка
  • магданоз - 3 стръка
  • див лук - 2 стръка
  • масло - 30 г
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарeжете тиквата и цвеклото на малки кубчета. Задушете ги в тиган с масло.

Нарежете ситно лука и прибавете в тигана. Настържете индийско орехче директно в сместа. Овкусете със стръкчета розмарин, мащерка, сол и черен пипер.

Когато зеленчуците омекнат, прибавете зеленчуковия бульон и оставете супата да поври. В купичка смесете заквасената и готварската сметана. Овкусете със сол.

Пасирайте готовата супа до гладкост. Нарежете наситно дивия лук и магданоза. Сервирайте супата гарнирана със сметановата смес и поръсена с пресните подправки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: