Начин на приготвяне
Жълтъците се разбиват със захарта на водна баня до разтварянето на захарта. Свалят се от огъня и при непрекъснато бъркане се добавя ментовият сироп.
Сметаната се разбива. Шоколадът се настъргва на едро и се разделя на две части. Едната се добавя в сметаната.
Белтъците се разбиват на сняг, добавят се жълтъците и сметаната и всичко се разбърква добре. Сместа се излива в правоъгълна форма, постлана с фолио за свежо съхранение така, че краищата на фолиото да висят навън.
Покрива се със свободните краища и се оставя за 3 часа във фризера. Приготвя се сос, като ментата се нарязва на ситно, смесва се с млякото и захарта и се загрява на среден огън за 3 минути. Прецежда се.
Останалият шоколад се разтваря на водна баня и в него на тънка струйка се излива млякото. Семифредото се разпределя в купички или чаши, полива се със соса и се украсява с листенца мента.