Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Семифредо»Семифредо с мента и шоколад

Семифредо с мента и шоколад

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Семифредо с мента и шоколад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • сметана - 400 г
  • захар - 80 г
  • яйца - 3 бр.
  • шоколад - 150 г
  • ментов сироп - 50 мл
  • за соса
  • прясно мляко - 150 мл
  • мента - 4 стръка
  • захар - 2 с.л.
  • за украса
  • мента - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват със захарта на водна баня до разтварянето на захарта. Свалят се от огъня и при непрекъснато бъркане се добавя ментовият сироп.

Сметаната се разбива. Шоколадът се настъргва на едро и се разделя на две части. Едната се добавя в сметаната.

Белтъците се разбиват на сняг, добавят се жълтъците и сметаната и всичко се разбърква добре. Сместа се излива в правоъгълна форма, постлана с фолио за свежо съхранение така, че краищата на фолиото да висят навън.

Покрива се със свободните краища и се оставя за 3 часа във фризера. Приготвя се сос, като ментата се нарязва на ситно, смесва се с млякото и захарта и се загрява на среден огън за 3 минути. Прецежда се.

Останалият шоколад се разтваря на водна баня и в него на тънка струйка се излива млякото. Семифредото се разпределя в купички или чаши, полива се със соса и се украсява с листенца мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: