Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Курабийки»Курабийки с локум за Великден

Курабийки с локум за Великден

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Курабийки с локум за Великден1 / 4
29/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
22

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • краве масло - 50 г
  • пудра захар - 100 г
  • кисело мляко - 100 г
  • олио - 100 г
  • нишесте - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • ванилова захар - 1 бр.
  • брашно - 500 г
  • лимони - 1 бр. кората
  • локум - 1/2 бр.
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 2 с.л
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме киселото мляко в голяма купа и към него добавяме бакпулвера. Оставяме да шупне на една страна.

След като е готово, си счукваме яйцето, добавяме го и прибавяме всички останали продукти описани по-горе.

Накрая на порции си сипваме и брашното, като месим до получаване на меко тесто за курабийки.

От него си оформяне топчета на всяко в средата слагаме локум и ги нареждаме в тава.

Намазваме домашните курабийки отгоре с жълтък, към който сме изсипали малко олио и разбъркали.

След това поръсваме със захар.

Готовите курабийки с локум за Великден поставяме във фурната и печем до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: