Чорба с агнешко месо

MarianaMarianaДжедай56093720
12/04/2015
"Вкусна чорбица за сгряване на душата, както са я правели нашите баби "
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 465
  • Преглеждания за месеца421
  • Преглеждания за седмицата58
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 300 г + 200 г пушени кокали
  • ориз - 2 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 2 стръка пресен
  • кервел - 1 вр. или керевиз
  • сол - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 стрък пресен
  • магданоз - 2 стръка пресен
  • черен пипер - 1 щипка млян
  • кисело мляко - 1 к.ч. краве
  • яйца - 1 бр.
  • оцет - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте костите с 4 ч.ч. студена вода, добавете сол и оцет. Кипнете и варете около 40 минути на умерен огън.

Прецедете богатия бульон. Добавете месото, нарязано на малки късчета и ситно нарязаните зеленчуци. Кипнете отново и варете около 20 минути на тих огън под похлупак.

Долейте 2 ч.ч. гореща вода, добавете ориза и варете 15-20 минути.

Свалете чорбата от котлона и застройте с яйцето, което сте разбили с киселото мляко. Преди поднасяне поръсете със ситно нарязани зелени подправки.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар