Начин на приготвяне
Извийте и изчистете дреболиите. Сложете ги в тенджера под налягане, налейте желаното количество вода и затворете. Включете котлона на най-високата степен и след завиране намалете на най-слабата.
След 30 минути махнете от огъня и изчакайте да се охлади. Извадете дреболиите и месото, а бульона прецедете в друга тенджера.
Сложете нарязаният лук, моркови, чушка и половината джоджен. Нарежете месото и дреболиите на ситно и ги добавете към зеленчуците. Варете 30 минути. Добавете ориза, варете още 10 минути и махнете от котлона.
Разбъркайте жълтъците, киселото мляко и брашното. Взимайте с черпак от горещата супа и сипвайте в застройката, като бъркате непрекъснато. Сипете 4 черпака и после направете същото в обратният ред.
Върнете на котлона, посолете на вкус, сложете черният пипер нарежете останалият джоджен и щом чорбата отново заври, я отстранете от огъня.