Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Чорба от агнешко месо и дреболии

Чорба от агнешко месо и дреболии

Чорба от агнешко месо и дреболии
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Агнешка чорба, която сгрява душата"

Необходими Продукти

  • агнешки комплект - 1 бр. дреболии + черва
  • агнешко месо - 200 г
  • пресен лук - 1 връзка малка
  • моркови - 2 бр.
  • зелена чушка - 1/2 бр.
  • джоджен - 1 връзка
  • ориз - 1 шепа
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол
  • Застройка
  • жълтък - 2 бр.
  • кисело мляко - 150 г
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извийте и изчистете дреболиите. Сложете ги в тенджера под налягане, налейте желаното количество вода и затворете. Включете котлона на най-високата степен и след завиране намалете на най-слабата.

След 30 минути махнете от огъня и изчакайте да се охлади. Извадете дреболиите и месото, а бульона прецедете в друга тенджера.

Сложете нарязаният лук, моркови, чушка и половината джоджен. Нарежете месото и дреболиите на ситно и ги добавете към зеленчуците. Варете 30 минути. Добавете ориза, варете още 10 минути и махнете от котлона.

Разбъркайте жълтъците, киселото мляко и брашното. Взимайте с черпак от горещата супа и сипвайте в застройката, като бъркате непрекъснато. Сипете 4 черпака и после направете същото в обратният ред.

Върнете на котлона, посолете на вкус, сложете черният пипер нарежете останалият джоджен и щом чорбата отново заври, я отстранете от огъня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: