Лозови сарми с кайма и маслини

MarianaMariana
Джедай
7
720
28/03/2015
Приготвяне35 мин.
Готвене60 мин.
Общо95 мин.
Порции12-14 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 167
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Налейте бялото вино в каймата, разбъркайте добре и оставете за 30 минути в хладилник. Нарежете на ситно лука, гъбите и обезкостените маслини. Задушете ги до омекване в сгорещеното олио, след което добавете каймата и запържете до изпаряване на виното.

Добавете ориза, запържете за 1-2 минути, залейте с бульон и оставете да се готви на тих огън до набъбване на ориза.

Попарете лозовите листа с вряла вода. В центъра на всяко сложете по малко плънка и завийте на стегната сарма.

Подредете готовите сарми в дълбока тава, залейте с 200 мл гореща вода, сложете маслото и задушавайте до готовност на тих огън.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
06.04.2016 14:29
Вкусни са. Аз също правя лозови сарми есенно време. Сега е сезонът на лападовите и аз вчера свих 1 тава.
0
0