Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Лозови сарми с кайма и маслини

Лозови сарми с кайма и маслини

MarianeMariane
Джедай
5611k
Лозови сарми с кайма и маслини1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
12-14 бр.
"Лозови сарми по гръцки - какво може да иска повече човек? А, да, чаша узо!"

Необходими Продукти

  • кайма - 450 г смес
  • лозови листа - 12 - 14 бр.
  • лук - 1 глава
  • гъби - 40 г
  • маслини - 80 г
  • ориз - 80 г
  • бяло вино - 1 с.л.
  • черен пипер - на зърна
  • червен пипер
  • масло - 20 г краве
  • олио - 2 с.л.
  • бульон - 200 мл. месен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Налейте бялото вино в каймата, разбъркайте добре и оставете за 30 минути в хладилник. Нарежете на ситно лука, гъбите и обезкостените маслини. Задушете ги до омекване в сгорещеното олио, след което добавете каймата и запържете до изпаряване на виното.

Добавете ориза, запържете за 1-2 минути, залейте с бульон и оставете да се готви на тих огън до набъбване на ориза.

Попарете лозовите листа с вряла вода. В центъра на всяко сложете по малко плънка и завийте на стегната сарма.

Подредете готовите сарми в дълбока тава, залейте с 200 мл гореща вода, сложете маслото и задушавайте до готовност на тих огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Вкусни са. Аз също правя лозови сарми есенно време. Сега е сезонът на лападовите и аз вчера свих 1 тава.
06.04.2016 14:29