Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Манджи»Свинско с елда и гъби в гювеч по руски

Свинско с елда и гъби в гювеч по руски

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Свинско с елда и гъби в гювеч по руски
Снимка: Ники
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Страхотно многокомпонентно ястие със свинско, което ще засити дори най-големите гладници"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г
  • елда - 300 г
  • гъби - 200 г
  • чушка - 2 бр.
  • масло - 20 г
  • сол
  • черен пипер
  • подправки - пресни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарязваме на кубчета и запържваме леко в тиган. Наливаме вода да се покрие месото и готвим 20 минути под капак.

Добавяме нарязаните чушки на лентички към месото и разбъркваме, ако водата се е изпарила, добавяме още вряща вода.

Готвим около 5 минути. Добавяме свинското в гювеча, овкусяваме със сухите подправки и разбъркваме.

Добавяме нарязаните гъби и почистената елда и мюслито.

Доливаме още малко вода, ако е необходимо, и слагаме гювеча в загрята фурна.

Готвим свинското с гъби до готовност.

Изваждаме и добавяме нарязаните пресни подправки, разбъркваме и сервираме топло свинско с елда и гъби в гювеч по руски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: