Начин на приготвяне
Залейте агнешкия комплект със студена вода, кипнете и варете до готовност. Извадете сварените бял, черен дроб и сърце, като запазите бульона от варенето. Оставете карантията да се охлади и нарежете на малки кубчета.
Нарежете лука на дребно и го запържете до омекване в олиото. Добавете ориза, запържете до прозрачност и сложете нарязаните дреболии. Овкусете със сол и джоджен, разбъркайте добре и прехвърлете в подходяща тава.
Залейте продуктите с 6 ч.ч. бульон и печете в предварителна загрята на 180 градуса фурна за около 50 минути. Залейте със смес от разбити яйца, брашно и прясно мляко, върнете обратно във фурната и допечете още 15 минути.
Поднесете дроб сармата топла или студена гарнирана с кисело мляко.