Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Дроб сарма»Агнешка дроб сарма на фурна

Агнешка дроб сарма на фурна

MarianeMariane
Джедай
5611k
Агнешка дроб сарма на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
6
"Класика от българската кухня, която не изисква много приготовления и резултатът е винаги мноого вкусен"

Необходими Продукти

  • агнешки комплект - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 120 мл
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 30 мл
  • джоджен - 1 с.л.
  • сол
  • бульон - 6 ч.ч. агнешки
  • ориз - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте агнешкия комплект със студена вода, кипнете и варете до готовност. Извадете сварените бял, черен дроб и сърце, като запазите бульона от варенето. Оставете карантията да се охлади и нарежете на малки кубчета.

Нарежете лука на дребно и го запържете до омекване в олиото. Добавете ориза, запържете до прозрачност и сложете нарязаните дреболии. Овкусете със сол и джоджен, разбъркайте добре и прехвърлете в подходяща тава.

Залейте продуктите с 6 ч.ч. бульон и печете в предварителна загрята на 180 градуса фурна за около 50 минути. Залейте със смес от разбити яйца, брашно и прясно мляко, върнете обратно във фурната и допечете още 15 минути.

Поднесете дроб сармата топла или студена гарнирана с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: