Начин на приготвяне
Пилешките гърди се оставят да се мариноват в млякото, солта, черния пипер и соевия сос за една нощ. След това се приготвят три панировки: първата е от половината от количеството брашно, втората е от останалото количество брашно, царевичното нишесте, газираната вода и сол на вкус, а третата е от галетата и ситно настъргания кашкавал. След като млякото се изхвърли, гърдите се подсушават и се овалват в трите смеси според поредността им. След това се пържат в олио до златисто и се остават върху кухненска хартия, за да се изцедят.
В купа сложете майонезата. Нарежете много на ситно лука, киселите краставички и магданоза и ги смесете с майонезата. Ако не обичате кисело, не добавяйте лимонената киселина към вашия сос Тартар.
Сварете картофите. Като са готови ги обелете и смачкайте. Към тях добавете маслото, солта и лука и разбъркайте - това ще послужи като вашата гарнитура към хрупкавите и вкусни пилешки гърди и соса Тартар.