Гръцки Великденски Сладки

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Гръцки Великденски Сладки
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
7 мин.
Общо
37 мин.
Порции
30
"Без такива вкусни сладки Великденската трапеза ще е скучна"

Необходими Продукти

  • масло - 220 г
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • ванилова захар - 1 бр.
  • сол - щипка
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • за слепване
  • пудинг - 1 бр. ванилия
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 4 с.л.
  • декориране
  • белтъци - 1 бр. за белтъчната глазура
  • пудра захар - 1 ч.ч. за белтъчната глазура
  • лимонов сок - 1/2 ч.л. за белтъчната глазура
  • шарени пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното, бакпулвера и щипка сол.

Отделно разбийте мекото масло, добавете пудрата захар, ваниловата захар и продължете разбиването. На етапи добавете брашното и замесете тесто, поставете го в найлонов плик и оставете плика в хладилник за 1 час.

Разточете тестото на тънка кора и изрежете бисквитки с формата на яйце с шаблон или резец.

Подредете бисквитките в тава, постлана с хартия за печене, и печете за 7-10 минути до леко златист цвят.

На малка част от бисквитите изрежете кръгчета, за да се покаже част от крема при слепването като жълтък. Пригответе пудинга по указанията на опаковката и още горещ слепете бисквитките.

Пригответе си глазурата от белтъка, пудрата захар и лимоновия сок, като ги разбиете на целувчен крем. Декорирате с него и поръсете с шарени пръчици и декор сърчица за човките на пиленцата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: