Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта Колибри (Hummingbird Cake)

Торта Колибри (Hummingbird Cake)

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Торта Колибри (Hummingbird Cake)2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12 парчета
"Опитайте и ще разберете защо тази разкошна торта е кръстена на най-нежното птиче на света"

Необходими Продукти

  • орехи - 1 ч.ч. нарязани ситно и запечени в сух тиган
  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • яйца - 3 големи, разбити
  • олио - ¾ чаша
  • ванилия - 2
  • ананас - 240 г нарязан на ситно от консерва
  • банани - 4 намачкани
  • фростинг
  • масло - ¼ чаша
  • крема сирене - 250 г
  • пудра захар - 3 ½ чаши
  • ванилия - 1 бр.
  • орехи - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително на 180 градуса. Намаслете 2 кръгли тави с диаметър около 22 сантиметра и ги покрийте с хартия за печене.

В голяма купа смесете сухите съставки - пресятото брашно, захарта, канелата, содата и солта. Отделно разбийте яйцата, маслото, ванилията, намачканите банани и ананаса, като добавите накрая орехите.

Хомогенизирайте сухите и течните съставки и разпределете сместа в двете тави. Изпечете блатовете до суха клечка - за около 30 минути. Изпечените блатове се охлаждат в тавите.

За фростинга разбийте на ниска степен на миксера маслото и крема сиренето, докато сместа стане еднородна. Постепенно добавяйте пудрата захар при непрекъснато разбиване. Ароматизирайте с ванилията.

Слепете блатовете с крема и покрийте цялата торта с крем, като загладите и заравните добре. Украсете тортата Колибри с орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: