Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Телешки пържоли със сос Рокфор

Телешки пържоли със сос Рокфор

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Телешки пържоли със сос Рокфор2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешки пържоли - 4 бр.
  • масло - 2 с.л.
  • ракия - 2 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • рокфор - 75 г
  • черен пипер
  • сметана - 1 ч.ч.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и олиото, овкусете пържолите със сол и пипер и ги запържете набързо и от двете стани.

Намалете огъня и продължете да пържите още 5 минути. Махнете от тигана. В съшия тиган сипете ракията и разбърквате докато се поизпари.

Добавете сметаната и кипнете. Гответе, докато сосът се сгъсти. Прибавете към него натрошеното сирене и след като се разтопи, изсипете върху пържолите. Поръсете с магданоз и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: