Начин на приготвяне
Срежете тиквичките на две по дължина и издълбайте вътрешността им с лъжица. Бланширайте лодките от тиквички във вряла подсолена вода за 5-6 минути и ги извадете върху домакинска хартия, за да се отцедят добре.
Загрейте зехтина и сотирайте лука, нарязан на полумесеци, заедно с наситнената скилидка чедън. Добавете амаранта и разбъркайте 2-3 минути. Когато амарантът започне за пука, добавете водата, разбъркайте и оставите да поври около 15 минути на тих огън до абсорбиране на течността. Овкусете плънката със ситно нарязан магданоз, шарен пипер и сол.
Напълнете тиквичките, отгоре настържете сиренето чедър, а върху него подредете доматите чери, нарязани на кръгчета. Наредете пълнените тиквички в тава, долейте малко вода и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15-20 минути.