Печено свинско с бирен сос

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Печено свинско с бирен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Когато искате да кажете на един мъж, че го харесвате - пригответе му тези пържоли, ще ви разбере и без думи"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг рибица
  • мащерка - 1 ч.л. изсушена
  • риган - 1 ч.л. изсушен
  • лук - 50 г
  • чесън - 10 г
  • масло - 2 с.л. растително
  • бира - 250 мл тъмна
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 г
  • сол - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете месото, ако има излишни мазнини. Смесете солта и стритите мащерка и риган и втрийте подправките в месото. Месото се запържва от всички страни в нагорещеното растително масло.

Поставя се в тавичка, а в тигана се задушава ситно нарязаният лук и скилидките чесън.

След като се задушат, се добавят бирата и захарта. Сместа се кипва, след което се изсипва върху поставеното в тавичка месо.

Месото се пече в на 170 градуса около 90 минути.

Изпеченото свинско се нарязва на филии и се сервира топло, с гарнитура от варени или задушени зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
42
32
20
10
Дай твоята оценка: