Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Шишчета»Сувлаки - шишчета от агнешко по гръцки

Сувлаки - шишчета от агнешко по гръцки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Сувлаки - шишчета от агнешко по гръцки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Гърците са го измислили - вкусна храна и много почивка - това трябва да е тайната на дълголетието"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • сланина - 300 г
  • лимонов сок - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С остър нож се махат ципите и излишната мазнина от месото. Нарязва се на парчета като за нанизване на шишчета.

Поръсват се със сол и червен пипер и подправките се втриват в месото. Сланината се реже на парченца. Месото се оставя за 20 минути на хладно.

Дървени шишчета се намокрят с вода, за да не горят. Оставят се за 1 час в студена вода или за 15 минути в гореща вода.

Месото се нанизва на шишчета, като се редува със сланина. Пече се на скара, като се обръща няколко пъти. Сервира се, като се полива с лимонов сок.

Опитайте още Мариновани агнешки шишчета, Шишчета с кюфтенца, Шишчета от пилешки дробчета с бекон, Ароматни свински шишчета, Свински шишчета, Пилешки шишечета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: