Начин на приготвяне
Разбийте жълтъците с 3/4 чаша захар до побеляване. Прибавят се сокът и кората на портокала, смлените бадеми, галетата и накрая разбитите белтъци с останалата захар.
Всичко се разбърква много добре и се изсипва в тортена форма, намазана с масло и застлана с хартия. Пече се в умерена фурна. Изпеченият блат се разрязва с помощта на конец, на два блата.
Кремът се приготвя, като се смесват млякото, брашното, жълтъците и кристалната захар. Сваряват се до сгъстяване при непрекъснато бъркане. Маслото се разбива с пудрата захар до побеляване и към него се прибавя постепенно изстиналият крем, след което се прибавя кората на портокала и ванилията. Кремът трябва да се разбърка много добре.
Поставете първия блат в тава, покрийте го обилно с крем и наредете тънки резени от обеления портокал. Поставя се вторият блат, покрива се отново с портокали и после целият останал крем се разпределя равномерно по повърхността на тортата.
Отстрани се полепват филирани бадеми, а отгоре с шприц се правят плътно една до друга розички от сладкарска сметана.
Поръсва се с канела и се оставя на хладно място за 2 часа.