Стек с панировка от кафе

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Стек с панировка от кафе2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • кафе - 50 г мляно
  • розмарин - 1 щипка сух
  • сол - 2 щипки
  • зехтин - 5 с.л.
  • броколи - 1 бр.
  • за соса песто
  • пармезан - 100 г
  • кедрови ядки - 50 г
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • босилек - 1 връзка
  • чесън - 2 скил
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Броколите се сваряват за 3 минути във вряща вода, вади се и се полива със студена вода, за да запази тъмния си цвят.

Приготвя се сос песто, като пармезанът, кедровите ядки, зехтинът, босилекът и чесънът се пасират.

Телешкото се реже на стекове с дебелина 15 милиметра. Начукват се и се поръсват със сол. Кафето и розмаринът се смесват и в тази смес се овалват стековете.

Пържат се в зехтина по 1 минута от всяка страна. Сервират се с броколите и соса песто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: