Солен кекс с лапад

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Солен кекс с лапад1 / 3
16/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 4 - 5 с.л.
  • бакпулвер - 1 пак.
  • брашно - 1 и 2/3 ч.ч. оризово
  • олио - 2 с.л.
  • лапад - 200 - 300 г
  • праз - 1 стрък
  • сирене - 100 г
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и задушете ситно нарязания праз и наситнения лапад.

Свалете от котлона и добавете разбитите яйца, млякото, брашното, пресято с бакпулвера и натрошеното сирене.

Разбъркайте добри и изсипете в предварително намазнена и набрашнена форма за кекс.

Печете за около 30-35 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна до суха клечка. Поднесете с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Само като видя, че в рецептата има чубрица и я подминавам. Харесвам чубрица, ама в леща, яхния... не навсякъде напоследък. В Била имаше свинско с прясно зеле и с чубрица. Без думи!
01.11.2023 16:29
Маргарита
Маргарита
много сполучливо
20.04.2015 18:32